- This topic has 1 odpověď, 1 účastník, and was last updated 6 years, 11 months by pavel.reha.
- AutorPříspěvky
- 27.12.2017 (21:25) #5702Tomáš Sláma
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit………..před nějakým časem se mi stalo, že přítelkyně měla problém s dýcháním a když jsem ji vezl z práce do nemocnice, tak dostala velmi silný astmatický záchvat a vůbec se nemohla nadechnout. Měl jsem o ni velký strach a přes město jsem „proletěl“ mnohem vyšší rychlostí, než byla povolena dopravními předpisy. Kdysi jsem slyšel, že v podobných situacích existuje vyjímka a předpisy pro tu situaci „neplatí“. Je to pravda?
P.S.: V té chvíli jsem určitě nepřemýšlel, jestli existuje nějaká vyjímka a myslel jsem jen jak co nejrychleji dostat přítelkyni do nemocnice 🙂
Děkuji za pomoc
- This topic was modified 6 years, 11 months by Mitti.
- 28.12.2017 (9:34) #5709
Dobrý den,
bohužel výjimka z ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o rychlosti jízdy platí dle § 18 odst. 9 tohoto zákona pouze pro vozidla zpravodajských služeb, Generální inspekce bezpečnostních sborů a stanovených útvarů policie, Vojenské policie a celních orgánů, je-li to nezbytně nutné k plnění úkolů stanovených zvláštním právním předpisem. Jiné výjimky zákon nepřipouští.
Zdravím
Pavel Řeha
- AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.